Sposób przygotowania

1. Pomidory ora mozzarellę pokroić na 24 plastry. Bakłażan oczyścić, pociąć na 16 plastrów. Lekko oprószyć je solą i pozostawić na 25 min., aby puściły gorzki sok. Następnie opłukać i wytrzeć do suha. Posypać pieprzem i odrobiną soli. Oprószyć mąką.
2. Na patelni rozgrzać olej. Porcjami wkładac plasterki bakłażana i smażyć po 2 min z każdej strony. Przełożyć na papierowy ręcznik, aby ociekły z nadmiaru tłuszczu.
3. Plasterki sera i pomidorów lekko oprószyć sola oraz pieprzem. Układać na przemian z plastrami usmażonego bakłażana w zgrabne wieżyczki. Polać pesto. Przed podaniem danie można udekorować listkami świeżej bazylii.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !