Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieżyczki z mozzarellą i pesto

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 5 szt
mozzarella w kulce 45 dag
bakłażan 1 szt
mąka 2 łyżki
olej 3 łyżki
pesto 8 łyżek
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wieżyczki z mozzarellą i pesto

1. Pomidory ora mozzarellę pokroić na 24 plastry. Bakłażan oczyścić, pociąć na 16 plastrów. Lekko oprószyć je solą i pozostawić na 25 min., aby puściły gorzki sok. Następnie opłukać i wytrzeć do suha. Posypać pieprzem i odrobiną soli. Oprószyć mąką.
2. Na patelni rozgrzać olej. Porcjami wkładac plasterki bakłażana i smażyć po 2 min z każdej strony. Przełożyć na papierowy ręcznik, aby ociekły z nadmiaru tłuszczu.
3. Plasterki sera i pomidorów lekko oprószyć sola oraz pieprzem. Układać na przemian z plastrami usmażonego bakłażana w zgrabne wieżyczki. Polać pesto. Przed podaniem danie można udekorować listkami świeżej bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 23.06.2013 12:13
Świetny pomysł :)
kate.500 27.03.2013 08:03
smaczny pomysl
Krystyna32 16.07.2011 10:18
super
Małgorzata113 16.07.2011 08:55
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak