Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek śmietanowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
kremówka 30 dag
cukier 25 dag
cukier wanilinowy 1 szt
jajko 3 szt
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
agrest 1 kg
porzeczki czerwone 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Placek śmietanowy

1. Śmietanę ubić z cukrem orazcukrem waniliowym. Stale ubijajac kolejno wbijac jajka. Mąkę przesiać wraz z prosziem do pieczenia. Małymi porcjami dodawać do masy śmietanowej.
2. Ciasto rozsmarować na spodzie wyłożonej pergaminem blachy. Owoce oczyścić, opłukać i dobrze osuszyć. Agrest rozłożyć na cieście. Placek wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp 200 stopni. Po 20 min ciasto posypac porzeczkami. Piec jeszcze ok 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 17.05.2013 14:02
super ciacho
aisza1 04.04.2013 09:24
pyszny deser
Łukasz15 01.04.2013 09:59
smaczny do kawki
Norgiusz 22.05.2012 06:53
pycha
malcik111 11.02.2012 15:00
muszę go koniecznie zrobić jeszcze takiego nie jadłam
izulab6 09.01.2012 10:36
Smaczne.Wiem bo zrobiłam :D
Krystyna32 16.07.2011 10:18
pychota
szyba 16.07.2011 09:20
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak