Sposób przygotowania

1. Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać skórkę cytrynową, zimne masło, połowę cukru i żółtko. Rękoma szybko zagnieść ciasto. Schładzać je przez 30 min.
2. Foremki do babeczek posmarować tłuszczem, wylepić ciastem. Piec 15 min w temp 175 stopni.
3. Galaretkę rozpuścić w 2 szkl wrzątku. Proszek budyniowy wymieszać z 6 łyżkami mleka.Pozostałe mleko zagotować z reszta cukru. Wlać rozrobiony budyń i mieszając gotować, aż zgęstnieje. Wystudzić, a nastepnie wymieszać ze śmietaną.
4. Babeczki napełnić kremem budyniowym. Obłożyć agrestem. Posmarować tęzejącą galaretką.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata22

    ciekawy przepis;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    miki47

    smakowicie i ciekawie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !