Sposób przygotowania

1. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Stale ucierając wbijając po 1 jajku. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Porcjami dodawać do masymaślanej na przemian ze śmietaną.2 okrągłe formy do tary wyłożyć pergaminem i oprószyć bułką tartą.
2. Ciasto przełożyć do przygotowanych foremek. Agrest oczyścić, opłukać, dobrze osuszyć.Owoce rozłożyć na cieście. Lekko wcisnąć je do środka.
3. Tarty wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp 180 stopni. Po 20 min. wierzchy posypać grubym cukrem. Piec kolejne 20 min. Po upieczeniu wystudzić w foremkach.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszności !!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !