Sposób przygotowania

owoce z puszki osączyć na sitku.Z 1/2 kostki masła,mąki i 5 łyżek cukru zagniatamy ciasto na kruszonkę.Formę wykładamy pergaminem i spód wylepiamy 1/2 ciasta ,na tym rozkładamy owoce.Pozostałe masło ucieramy z resztą cukru,sokiem i skórką z cytryny,dodajemy jajka i dokładnie trzeba utrzeć.Następnie miksujemy dodając porcjami twaróg o dosypujemy budyń,jak będzie gładka masa kładziemy na owoce.Pozostałą kruszonkę mieszamy z pistacjami i posypujemy ciasto.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (ok200C) i pieczemy ok 50minut Po upieczeniu odczekać kilka minut i wyciągamy z blaszki i posypujemy pudrem

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    serowego keksa nigdy jeszcze ani nie robiłam ani nie próbowałam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !