Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

torcik bezowy z lodami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

suche krążki bezowe 2 sztuki
smietana kremowa 0,5 litry
cukier puder 1 łyżka
zagęstniki do śmietany 2 szt
lody śmietankowe 1 litr
jagody pare mrożone
poziomki pare mrożone
maliny mrożone pare szt
mrożone truskawki pare szt

Przepis i sposób przygotowania na: torcik bezowy z lodami

bezowe krążki układamy na paterze na placek układamy warstwę lodów do środka dodajemy owoce przekładamy pozostałymi lodami wstawiamy do zamrażalnika ubitą śmietanę z cukrem i zagęstnikiem układamy na drugim krążku przybieramy owocami i do zamrażalnika przed podaniem łączymy krążki i podajemy z bitą śmietaną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 31.08.2011 16:06
pycha
tomek18 13.08.2011 11:08
super
darus 16.07.2010 13:17
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak