Sposób przygotowania

1. Do czystego pięciolitrowego pojemnika po wodzie mineralnej wrzucamy 2 szt kopru i po połowie czosnku, chrzanu i gorczycy.
2. Wkładamy umyte wcześniej ogórki, pozostałe przyprawy i dociskamy liśćmi chrzanowymi.
3. Zalewamy wodą wymieszaną z solą
4. Zakręcamy \"piątkę\" i czekamy aż się zakisi, w zależności od pogody 1-2 tyg i przestawiamy w chłodne miejsce.

Spróbuj również

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    berys18

    ciekawy pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    jest to świetne wykorzystanie tych butli, a ogóreczki fajnie się w nich kiszą - też tak robię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    ogórki smaczne a pomysł z butlą rewelacja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mic

    tez robię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !