Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

torcik jesienny luksusowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopciki 1 paczka
winiak 1 kieliszek
sok z cytryny do smaku
jajko 4 szt
masło 1 kostka
cukier puder 1 szklanki
cukier waniiowy 1 sztuka
jabłka 3 sztuki
winogrona 1 kiść
galaretka owocowa 1 sztuka
woda 2 kieliszki

Przepis i sposób przygotowania na: torcik jesienny luksusowy

na spodzie tortownicy wyłożonej folią aluminiową rozkładamy biszkopciki winiak łączymy z wodą i sokiem z cytryny kropimy biszkopty i odstawiamy.galaretkę rozpuszczamy we wrzątku jabłka ucieramy na tarce kropimy sokiem z cytryny .robotem rozcieramy masło cukrem pudrem i cukrem waniliowym dodajemy jajka i jabłka ucieramy całość łączymy i dodajemy do tortownicy i wkładamy do lodówki i gdy galaretka tężeć zaczyna dodajemy winogron podajemy z bitą śmietaną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

melonik 31.12.2011 13:29
mniam
justyna111 29.09.2010 16:44
fajny
Lidia11 29.09.2010 14:55
super
izoldaaa6 29.08.2010 00:04
takie torty to lubię :)
RenataZ-et 28.08.2010 23:42
Cudowny deser!
Monika193
Monika193 28.08.2010 21:53
super
marzencia2007 28.08.2010 14:07
fajny :)
plocia 27.08.2010 19:30
z winogronami na pewno jest pyszny
iwa643 27.08.2010 07:22
lubie z galaretke
kamilaj 25.08.2010 16:41
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak