Sposób przygotowania

Obraną cebulę pokrój w piórka i zeszklij na odrobinie oliwy. Dodaj pokrojony szpinak, przykryj i duś kilka minut na małym ogniu. Dopraw solą i pieprzem.
Jogurt ubij z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dopraw solą i pieprzem. Z kromek chleba odkrój twarde skórki, miąższ pokrój w kostkę i zrumień na oliwie. Połowę grzanek przełóż do salaterki. Na nich rozłóż szpinak, polej sosem jogurtowym, posyp resztą grzanek i uprażonymi orzeszkami piniowymi.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Brigitte

    nie znałam libańskiej kuchni :) chyba wypróbuję ten szpinak
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !