Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szpinak po tajsku z krewetkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 25 dag
krewetki królewskie 40 dag
mleczko kokosowe 150 ml
cebula biała 1 szt.
czosnek 2 ząbki
chili papryczka 2 strączki
Kolendra cała Prymat 2 łyżeczki
wiórki kokosowe 2 łyżki
sól
kolendra świeża garść
Kurkuma mielona Prymat 2 łyżeczki
olej 2 (z orzechów arachidowych)

Przepis i sposób przygotowania na: szpinak po tajsku z krewetkami

Cebulę pokrój w talarki, czosnek posiekaj, chili oczyść z gniazda nasiennego i bardzo drobno posiekaj. Świeżą kolendrę posiekaj. Rozgrzej olej, włóż cebulę i, mieszając, smaż 3 min. Dodaj czosnek i chili i, mieszając smaż jeszcze przez chwilę, po czym wsyp kurkumę, kolendrę i wiórki kokosowe, wymieszaj.
Na końcu dołóż oczyszczone krewetki, przebrane liście szpinaku i mleczko kokosowe. Wlej ok. 1/2 szklanki wody i duś, aż płyn nieco odparuje, a krewetki staną się różowe. Podawaj na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 05.01.2012 21:47
rewelka
barbara11561 16.10.2011 14:57
super
treonina 22.08.2011 12:16
bardzo ciekawy przepis
Krystyna32 16.07.2011 10:17
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak