Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grillowana karkówka z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser camembert 1 szt.
papryka czerwona 2 szt.
czosnek 2 ząbki
oliwa 100 ml.
sól
pieprz
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: grillowana karkówka z serem

czosnek obrać posiekać i utrzeć z solą dodać oliwę,pieprz i zioła wszystko wymieszać,mięso umyć i pokroić na kotlety grubości ok.1,5cm każdy lekko rozbić tłuczkiem,ser i paprykę pokroić w paski i nakładać po pasku sera i papryki na każdy kotlet złożyć kotlet na połowę i spiąć wykałaczką po czym dokładnie obtoczyć w przygotowanej marynacie i odstawić najlepiej na noc w chłodne miejsce,następnego dnia upiec z każdej strony ok.20min.na rozgrzanym grillu,upieczone mięso podawać z sałatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 12.07.2012 08:56
Świetny przepis
IKrakowianka 05.03.2012 19:52
świetny pomysł
Angelika10 25.11.2011 22:50
Musi być super ,szkoda że zimno za oknem można by skosztować.
Katarzyna/kate1980 17.07.2011 15:09
z serem? ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak