Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuski krem maślany

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
żółtko jajek 4 szt
cukier 150 gr
likier pomarańczowy 150 ml
masło 350 gr

Przepis i sposób przygotowania na: Francuski krem maślany

W kąpieli wodnej ubijać jajka,żółtka,cukry,i likier pomarańczowy tak długo aż powstanie gęsty krem.Zdjąć miskę i od czasu do czasu mieszać do wystudzenia.Masło utrzeć do białości,dodawać małymi porcjami krem ucierając.Krem nadaje się do przekładania ciast i tortów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 24.12.2013 18:08
pyszny krem
SyMiki 17.09.2011 16:43
muszę wypróbować
Natalia/tubisiek 08.09.2011 13:05
super!
artur7 31.08.2011 08:45
pyszny
artur7 31.08.2011 08:45
pyszny
agnieszka214 21.08.2011 06:46
wspaniałe
Agnieszka_B 15.08.2011 13:10
Koniecznie muszę wypróbować:)
misia53 30.07.2011 01:48
extra ! tylko trzeba sie namachać....
Katarzyna/kate1980 23.07.2011 21:55
ciekawe
matii6 17.07.2011 21:33
ekstra przepis
Krystyna32 17.07.2011 11:04
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak