Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ptysie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 250 ml
masło 50 gr
mąka pszenna 150 gr
jajko 2 szt
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ptysie

Wodę zagotować z masłem i solą.Dodać mąkę i stale mieszając zaparzyć masę na ciasto.Zdjąć z ognia i dodawać po jednym jajku energicznie mieszając.Rękaw cukierniczy z metalową końcówką napełnić ciastem i wyciskać na wysmarowaną blachę kółka.Piec w 220 st.na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 20.10.2013 10:36
bardzo je lubimy
Dorian 23.04.2013 23:07
pieknie wygladaja
anemon 25.01.2013 20:14
Świetnie wyglądają, ja sama jeszcze nigdy nie robiłam, a bardzo lubię ptysie. Czas je upiec.
alaaa 16.11.2012 20:11
tak ,na dużej blaszce powinnaą upiec całą porcję,
Anna133 16.11.2012 07:35
nie wiem czy to ejst porcjia na dużą blaszkę ?
mili_kati 09.03.2012 09:46
świetne
magduś83 10.10.2011 23:28
dawno nie robiłam
Dorota59 25.09.2011 20:41
świetnie wyglądają
smakowita 02.09.2011 21:56
fajne
Natalia/tubisiek 06.08.2011 18:38
bardzo fajne
Katarzyna/kate1980 23.07.2011 21:56
śliczniutkie
matii6 17.07.2011 21:33
wyszły super
Krystyna32 17.07.2011 11:50
pychotka
1j1o1l1a1 15.07.2011 22:32
zachęcające...ptysie :)
Dariusz8 15.07.2011 21:30
inny przepis na ptysie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak