Sposób przygotowania

Wodę zagotować z masłem i solą.Dodać mąkę i stale mieszając zaparzyć masę na ciasto.Zdjąć z ognia i dodawać po jednym jajku energicznie mieszając.Rękaw cukierniczy z metalową końcówką napełnić ciastem i wyciskać na wysmarowaną blachę kółka.Piec w 220 st.na złoto.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dariusz8

    inny przepis na ptysie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    zachęcające...ptysie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pychotka
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    wyszły super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    śliczniutkie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    bardzo fajne
  • 3
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    świetnie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    magduś83

    dawno nie robiłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mili_kati

    świetne
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    nie wiem czy to ejst porcjia na dużą blaszkę ?
  • 3
    original
    Opublikowano

    alaaa

    tak ,na dużej blaszce powinnaą upiec całą porcję,
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Świetnie wyglądają, ja sama jeszcze nigdy nie robiłam, a bardzo lubię ptysie. Czas je upiec.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pieknie wygladaja
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    bardzo je lubimy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !