Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana kiełbaska

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa biała 1 kg
boczek wędzony 0,5 kg
ser żółty 0,5 kg
oliwa wg uznania
czosnek 1 ząbek
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana kiełbaska

1. Wędzony boczek i sr żółty pokrój na niewielkie kawałki (w kształcie prostokątów).
2. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Polej 2 łyżkami oliwy, oprósz szczyptą papryki. Kiełbaski posmaruj czosnkową mieszanką, natnij w kilku miejscach. W każde nacięcie włóż po kawałku boczku i sera. Oprósz papryką. Ułóż na rozgrzanym ruszcie, grilluj ok 15 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 26.06.2013 12:27
grillowana kiełbaska jest przepyszna
kate.500 26.03.2013 18:46
dobrze, ze sezon niebawem sie zaczyna
adam1f 05.09.2012 00:07
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak