Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryby z rusztu ze szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety rybne 1 kg
serek topiony 20 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
szpinak mrożony 40 dag
czosnek 2 ząbki
olej wg uznania
sos czosnkowy 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Ryby z rusztu ze szpinakiem

1. Filety rybne umyj, osusz, oprósz z obu stron oregano, solą i pieprzem. Każdy filet ułóż na kawałku folii aluminiowej. Wierzch posmaruj serkiem topionym. Grilluj ok 45 min.
2. Szpinak opłucz, przebierz, osącz. Zagotuj rondel lekko osolonej wody, wrzuć szpinak. Gotuj 2 min. Odcedź, przelej zimną wodą, osącz. Czosnek posiekaj, włóż do rondla. Dodaj szpinak, skrop olejem, oprósz tymiankiem. Podduś, przypraw do smaku. Folię aluminiową rozchyl, ułóż szpinak na rybach. Podawaj z sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 16.09.2013 10:40
uwielbiam ryby pod każdą postacią
Katarzyna59 24.06.2013 07:39
fajny przepis
pierniczkowo 15.11.2012 11:02
pyszna rybka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak