Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z ziemniakami pod pomidorem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 0,5 kg
kiełbasa 20 dag
pomidor 1 szt
szczypiorek 1/2 pęczka
mąka 2 łyżki
jajko 2 szt
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z ziemniakami pod pomidorem

1. Ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą, oczyść, osusz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wbij jajka, wsyp mąkę, wymieszaj. Przypraw do smaku szczyptą soli. Kiełbasę pokrój w małą kostkę, dodaj do masy ziemniaczanej, delikatnie wymieszaj.
2. Pomidor umyj, osusz,pokrój na cienkie półplasterki. Szczypiorek umyj, otrzep z wody, posiekaj. 2 łyżki oleju rozgrzej na patelni. Włóż mase ziemniaczaną, wyrównaj. Smaż na małym ogniu.Gdy spód omletu się zrumieni, ułóż pokrojonego pomidora, posyp szczypiorkiem.Oprósz pieprzem, podsmaż. Omlet delikatnie odwróć na drugą stronę, dobrze dosmaż. Od razu podawaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 07.12.2012 18:16
taki omlecik to pychota!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak