Sposób przygotowania

1. Ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą, oczyść, osusz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wbij jajka, wsyp mąkę, wymieszaj. Przypraw do smaku szczyptą soli. Kiełbasę pokrój w małą kostkę, dodaj do masy ziemniaczanej, delikatnie wymieszaj.
2. Pomidor umyj, osusz,pokrój na cienkie półplasterki. Szczypiorek umyj, otrzep z wody, posiekaj. 2 łyżki oleju rozgrzej na patelni. Włóż mase ziemniaczaną, wyrównaj. Smaż na małym ogniu.Gdy spód omletu się zrumieni, ułóż pokrojonego pomidora, posyp szczypiorkiem.Oprósz pieprzem, podsmaż. Omlet delikatnie odwróć na drugą stronę, dobrze dosmaż. Od razu podawaj.

Komentarze

  • 0
    fb_img_1444562273221
    Opublikowano

    Poison1988

    taki omlecik to pychota!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !