Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle z mielonymi zrazami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 6 szt
jajko 1 szt
mielona wieprzowina 40 dag
mąka 20 dag
cebula 1 szt
pieczarki 2 szt
bułka tarta pikantna
papryka 0/5 szt
marchew 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle z mielonymi zrazami

Ziemniaki ugotować, zmielić. Dodać makę jajo szczypte soli, wyrobić. Uformować ok. 15 knegli. gotować 6-9 min. Odcedz. Cebulę i pieczarki pokrój, podsmaz na oleju. Papryke pokrj w kostkę, marchew obierz, zetrzyj. Dodaj mięso i połowe pieczarek. wbij jajo, posyp bułką tartą. Wyrób, przypraw. Uformuj kotlety, usmaż na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 12.06.2012 08:26
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak