Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszny homar

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sardynki 5 szt
ogórek 1 szt
homar 1 szt
musztarda
natka pietruszki
ocet winny 0,5 kieliszka
wino białe wytrawne 1 kieliszek
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszny homar

Podwiązać ogon i kleszcze homara, gotować 1 godzinę w osolonej wodzie z octem i winem.
Następnie wyjąć homara, otworzyć pancerz i wydrążyć mięso z ogona, tułowia, kleszczy i nóg.
Ogórka drobno pokroić, sardynki rozdrobnić, jajka zmielić wszystko dokładnie wymieszać, dodając posiekaną natkę z pietruszki i musztardę.
Masą nadziać pancerz homara.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak