Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbet malinowo porzeczkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porzeczki czerwone 70 dag
maliny świeże 250 g
cukier 125 g
woda 300 ml
owoce

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbet malinowo porzeczkowy

Wstawiamy w garnku wodę z cukrem i mieszamy aż cukier się rozpuści , potem odstawiamy na bok aby woda przestygła , owoce umyć i odsączyć sitku ,porzeczki i połowę malin zmiksuj tylko parę gałązek zostaw do dekoracji , następnie po zmiksowaniu przetrzyj przez sito , otrzymany w ten sposób mus wymieszaj w proporcjach 1:1 z cukrowym syropem , przełóż sorbet do naczynia w którym będziesz go mrozić i wstaw do zamrażalnika .Gdy już jest całkowicie zamrożony to wymieszaj go z resztą malin i włóż po raz ostatni do zamrażalnika , po wyjęciu nałóż do pucharków albo salaterek ,łyżką do lodów i posyp porcją odłożonych owoców i możesz dodać jeszcze inne owoce do dekoracji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak