Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet ze szpinaku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 1 kg
margaryna 100 gram
jajko 3 szt
sól do smaku
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
chleb graham 600 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet ze szpinaku

Szpinak myjemy, osuszamy, drobno kroimy. Następnie dusimy go na margarynie. Wyjmujemy, a w powstałym sosie namaczamy pieczywo. Po odcisnięciu pieczywa dodajemy 3 żółtka i szpinak, przyprawiamy. Dodajemy ubite białka. Zapiekamy w naczyniu zaroodpornym 30 minut w 150 stopniach.


Przepis ten zamieściłam wam także na portalu gotujmy.pl pod nickiem noculos

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 22.05.2012 10:15
mniam;)
Urszula5 13.04.2012 23:20
bardzo lubię dania ze szpinakiem
dasada1 07.09.2010 23:42
takiego sufletu jeszcze nie jadłam
mundek1011 04.09.2010 17:53
fajne!!!
gacopierz23 22.06.2010 22:03
spróbuje coś nowego
gacopierz23 22.06.2010 22:02
spróbuje coś nowego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak