Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z gryczaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 szt
kasza gryczana 1 szkl
jajko 1 szt
pieczarki 25 dag
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
tymianek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
bulion 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z gryczaną

Kapustę sparz we wrzątku, ostudź, zdejmij liście, wytnij nerwy. Kaszę gryczaną ugotuj. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż posiekaną cebulkę i czosnek. Dodaj pokrojone pieczarki, podduś, przypraw. Wymieszaj z kaszą. Dodaj lekko roztrzepane jajko.Na każdym liściu kapusty ułóż farsz, zwiń, formując gołąbki. Dno garnka wyłóż liśćmi kapusty. Ułóż ciasno gołąbki. Wlej bulion. Przykryj. Piecz ok godz w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 30.04.2014 07:36
lubię takie - fajny pomysł
JOANNA16 01.07.2013 08:57
z kaszą gryczana jeszcze nie jadłam
miki47 28.03.2013 09:18
bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak