Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka grzybowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby świeże 30 dag
grzyby suszone 10 dag
śmietana 100 ml
bulion 10 ml
mleko 250 ml
masło 2 łyżki
cebula
mąka 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka grzybowa

Grzyby suszone zalać mlekiem, odstawić na 1 godzinę. Grzyby świeże pokroić. Cebule zeszklić na maśle. Dodać pokrojone grzyby i dusić około 1 godziny. Odparowaną wodę uzupełniać bulionem. Pod koniec duszenia oprószyć mąką, dodać śmietanę. Gotować jeszcze przez 5 minut. Przyprawić solą i pieprzem. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak