Sposób przygotowania

Drożdże, szklankę mleka i odrobinę mąki połącz. Z 1/4 kostki margaryny, łyżki mąki i łyżeczki cukru zrób kruszonkę, schłodź. Resztę mąki i mleka, wyrośnięte drożdże, jajka, cukier i szczyptę soli połącz. Wlej resztę stopionej margaryny, wyrób. Odstaw, aż ciasto podwoi swoją objętość. Ciasto włóż do natłuszczonej blaszki. Ułóż wydrolowane wiśnie, posyp kruszonką. Piecz 45 min w 180 stopniach.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata71

    jadłam kilka razy- zawsze było wyśmienite ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    justka 16

    pyszne ciasto:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !