Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Satay

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 70 dag
oliwa 100 ml
Przyprawa curry orientalna Prymat 3 łyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat 1/2 łyżeczki
cukier brązowy 1/2 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki
cynamon Prymat 1/4 łyżeczki
limonka 1 szt.
Kurkuma mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Satay

W szklanym naczyniu wymieszać oliwę z oliwek z curry, kurkumą, białym pieprzem, brązowym cukrem, solą, cynamonem oraz sokiem z limonki.

Filet z kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć. Pokroić na długie paski i przełożyć do naczynia z marynatą. Wymieszać i odstawić w chłodne miejsce najlepiej na całą noc.

Paski kurczaka nadziewać na patyki do szaszłyków. Grillować na rozgrzanym ruszcie około 12 minut (w zależności od grubości pasków).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iiiiii 09.10.2012 08:01
pycha
Małgorzata106 26.02.2012 20:03
super
Renataj 16.12.2011 21:15
Ciekawa mieszanka przypraw.Apetyczne fotki.
aguus 10.08.2011 11:13
Super przepis!
tatiana2 08.08.2011 12:31
Bardzo fajny przepis a kurczaczek palce lizać :)
Gosia40 03.08.2011 14:39
Mistrzowski kurczak!
Beatris 20.07.2011 14:49
Już je lubię.
Misiek1 20.07.2011 09:23
znakomity kurczak z grilla!
MAR3STA 18.07.2011 23:10
rewelacja, co za smakowitości!
szyba 15.07.2011 17:36
smakowite
ewasylwia 15.07.2011 16:23
ciekawa nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak