Sposób przygotowania

BISZKOPT: białka należy ubić a następnie dodać do tego cukier cały czas mieszając. Następnie dodajemy do tego żółtka i mieszamy na najmniejszych obrotach. Gdy już ubijemy dodajemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Wylewamy na blachę i pieczemy biszkopta w 180 st. przez ok. 20-25 minut. Przekroić na pół
MASA: Mleko zagotować z cukrem wanilinowym. Żółtka utrzeć z cukrem. Wlać do gotującego się mleka. Zagotować ciągle mieszając. Dać do ostudzenia. Margarynę zmiksować i połączyć z budyniem. Na jedną część biszkoptu dać masę, z drugiej wykroić krążki literatką i układać na masie. W wykrojone dziury dać różne owoce (małe). Zrobić polewę: Dać do rondelka margarynę stopić, dodać wodę, kakao i cukier. Wymieszać. Zalać placek.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !