Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ananasowy raj

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jaja 4 sztuki
cukier 4 łyżki
mąka 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
białko 6 sztuk
cukier 1 szklanka
mąka ziemniaczana 2 łyżki
wiórki kokosowe 20 dag
Krem:
margaryna 1,5 kostki
cukier 20 dag
żółtko jajek 3 sztuki
budyń śmietankowy 1 opakowanie
POLEWA kakao 3 łyżki
margaryna 10 dag
cukier 10 dag
woda 2 łyżki
ananas 2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Ananasowy raj

BISZKOPT: białka należy ubić a następnie dodać do tego cukier cały czas mieszając. Następnie dodajemy do tego żółtka i mieszamy na najmniejszych obrotach. Gdy już ubijemy dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylewamy na blachę i pieczemy biszkopta w 180 st. przez ok. 20-25 minut.
KREM: margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami, dodać ostudzony budyń ugotowany na dwóch szklankach soku z ananasów. Dodać pokrojone ananasy(ananasy wmieszać łyżką).
BEZA WIÓRKOWA: Białka ubić, dodać cukier i dalej ubijać. Mąkę i kokos wmieszać łyżką.
POLEWA: Wszystkie składniki dać do rondelka i zagotować aż rozpuści się cukier. Dać na bezę wiórkową.

Placek należy układać piętrowo: (kolejność od góry)
polewa
beza wiórkowa
krem
biszkopt

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 29.11.2011 08:07
świetny raj
malaczarna23 08.10.2011 09:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak