Sposób przygotowania

BISZKOPT: białka należy ubić a następnie dodać do tego cukier cały czas mieszając. Następnie dodajemy do tego żółtka i mieszamy na najmniejszych obrotach. Gdy już ubijemy dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylewamy na blachę i pieczemy biszkopta w 180 st. przez ok. 20-25 minut.
KREM: margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami, dodać ostudzony budyń ugotowany na dwóch szklankach soku z ananasów. Dodać pokrojone ananasy(ananasy wmieszać łyżką).
BEZA WIÓRKOWA: Białka ubić, dodać cukier i dalej ubijać. Mąkę i kokos wmieszać łyżką.
POLEWA: Wszystkie składniki dać do rondelka i zagotować aż rozpuści się cukier. Dać na bezę wiórkową.

Placek należy układać piętrowo: (kolejność od góry)
polewa
beza wiórkowa
krem
biszkopt

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !