Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zwijaniec orzechowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 20 dag
masło 20 dag
drożdże 3 dag
żółtko jajek 3 sztuki
kwaśna śmietana 2 łyżki
masa
orzechy mielone 25 dag
cukier puder 20 dag
białko 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zwijaniec orzechowy

CIASTO: posiekać mąkę z masłem, dodać drożdże roztarte z żółtkami i śmietaną, zagniecione ciasto wstawić na godzinę do lodówki. Zrobić w tym czasie masę: zmielone orzechy, utrzeć w misce z białkami i cukrem pudrem.
Wyciągnąć ciasto z lodówki, dać na brytfannę wysmarowanej tłuszczem. Na to dać masę i piec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 29.11.2011 08:07
musi być smaczny
Juleczka20 21.09.2011 14:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak