Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lukier czekoladowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada 10 dag
cukier 12 łyżek
masło 2 łyżeczki
śmietana 12% 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: lukier czekoladowy

Masło roztopić w rondelku. Dać do tego czekoladę i stopić. Do stopionej czekolady dodać cukier i śmietanę, mieszać aż zrobi się gładki lukier. idealny do placków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 28.02.2012 15:16
świetny do dekoracji ciast i ciasteczek
owocówka 26.11.2011 08:09
uwielbiam
KasiaK90 06.10.2011 11:22
super
ElizaT 15.07.2011 20:37
prosty i przydatny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak