Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć. Dodać cukier puder i cukier. Ciągle ucierając dodawać stopniowo po 1 jajku. Następnie wsypać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, orzechy, i startą skórkę z cytryny. Ciasto wyłożyć do formy i piec ok. 50 minut w 180 st. Ostrożnie wyjąć gorącą babkę z formy nakłuć cienkim drutem i nasączyć ją sokiem z cytryny. Pozostawiać do ostudzenia. LUKIER: cukier i sok cytrynowy utrzeć na gładką masę. Polać nim babkę.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    smaczna
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pyszna i piękna
  • 2
    original
    Opublikowano

    owocówka

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    mniam mniam, fajne foto
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    fajna ta forma w kształcie róży

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !