Sposób przygotowania

Warzywa obrać i umyć . Zalać wodą w garnku razem z udkiem , grzybkami i szczyptą soli . Gotować 50 minut na bardzo małym gazie. Wyjąć mięso , warzywa i grzyby z zupy. Rosołek przecedzić . Doprawić sosem sojowym .
Makaron zalać lekko osolonym wrzątkiem i trzymać pod przykryciem 3 minuty. Odsączyć i przekroić na mniejsze kawałki.
Obrać mięso z kurczaka i podzielić na kawałki .Marchew pokroić w cienkie paseczki.
Podawać w miseczkach porcję makaronu zalaną gorącym bulionem z włożonymi grzybkami .Osobno postawić mięso, marchewkę , szczypior .Każdy dokłada sobie składniki zupy do miseczki wg upodobań.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Ale fajny przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    goofy9

    a jak efektownie wygląda :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !