Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka brzoskwiniowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 4 szkl
sok z cytryny 1 łyżka
brzoskwinie 5 szt
białko 2 szt
cukier 5 łyżek
orzeszki pistacjowe drobno posiekane 1 łyżka
ryż 1 (błyskawiczny)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka brzoskwiniowa

Ryż ugotowac na mleku, doprawić sokiem z cytryny i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Z brzoskwiń zdjąć skórkę, pokroić na cztery części i ułożyć na ryżu. Białko ubić na sztywno z dodatkiem cukru, pianę nałożyć do szprycy i wycisnąć na brzoskwinie. Piec ok. 10 min w temp 250 st, aż bezy się zarumienią. Posypać orzeszkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 26.08.2011 11:43
super
smakowita 15.07.2011 20:40
bardzo lubię desery z ryżem ,a ten jest nawet bardzo łatwy w wykonaniu ,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak