Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki ze szpinakiem, salami , groszkiem zielonym i gorgonzolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 sztuka
groszek konserwowy 1/2 puszki
GORGONZOLA 100 g
jajko 1 sztuka
sól do smaku
czosnek 2 ząbki
salami 6 (plastry)

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki ze szpinakiem, salami , groszkiem zielonym i gorgonzolą

Salami pokrojone w paseczki wymieszać z czosnkiem zmiażdżonym, szpinakiem, serem gorgonzola i przyprawami i groszkiem. Kapustę sparzyć, wyjmować kolejno liście, wykrawać twarde części, zawijać mięsko w liście, obsmażać na patelni, układać w naczyniu żaroodpornym na warstwie oleju, polać bulionem na 1 cm wysokości, polać sosem pomidorowym z mojej księgi. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez ok. 2 godziny. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 25.01.2012 21:57
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak