Sposób przygotowania

Bez włożyć do rondla, wlac troszeczkę wody, rozgotować na małym ogniu, a następnie przetrzeć przez sito. Mirabelki umyć, wypestkować, dodać przecier z bzu, wsypać cukier i cynamon do smaku. Mieszając, smażyć około 20 minut, Gorący dżem przełożyć do słoików.

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Z samego czarnego bzu robię dżemy ,ale z innymi owocami jeszcze nie próbowałam więc skorzystam z Twojego przepisu .
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    bardzo się cieszę:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    smaczne i zdrowe, mirabelki dodają smaku

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !