Sposób przygotowania

Zmielić w maszynce do mięsa kawałki indyka, świeże umyte kurki, kawałki chleba. Wszystko wymieszać w misce, dodać przyprawę z rozmarynem i pieprzem cayenne, jajko, majeranek, doprawić solą, dodać jeszcze 2 łyżki bułki tartej i wszystko dokładnie wymieszać. Uformować owalne kotlety, obtoczyć je w pozostałej bułce tartej i usmażyć na rumiano na oleju. Można podać z sosem kurkowo-śmietanowym.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    muszą być smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Chciałoby się skosztować.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    oj chciało chciało...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    zapraszam, dzisiaj znów do lasu idziemy
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    muszą być pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !