Sposób przygotowania

Marynata:
5 łyżek oliwy z oliwek
2 łyżki sosu Worcestershire
3 gałązki świeżego estragonu
1 łyżeczka tłuczonego czarnego pieprzu
1 łyżeczka siekanej czuszki
1 łyżka musztardy Dijon

Sos:
2 łyżki miodu
5 łyżek octu balsamicznego
2 łyżki oliwy z oliwek
Sól, pieprz do smaku

Wszystkie składniki marynaty dokładnie zmiksować, zalać nią oczyszczoną i osuszoną polędwicę wołową i odstawić do lodówki na 6-8 godzin. Zamarynowaną polędwicę obsmażyć na patelni grillowej, a następnie piec 15-20 minut w temperaturze 180°C.

Rukolę umyć, osuszyć, a następnie usunąć łodyżki. Pomidory koktajlowe pokroić na cząstki. Wszystkie składniki sosu dokładnie zmiksować i doprawić do smaku.

Polędwicę pokroić w cienkie plastry, ułożyć na talerzu, udekorować sałatą rukola, pomidorami, orzeszkami piniowymi, a następnie skropić wcześniej przygotowanym sosem i posypać tartym parmezanem.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    ujdzie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    muszę wypróbować ten przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przepis warty wypróbowania
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Apetyczne danie. Szkoda tylko, że zdjęcia nie ma.
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    ciekawe
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    całkiem ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    Sama nazwa jak zacheca:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    arek

    kto nie jadł niech żałuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    polecam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa36

    beznadzieja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !