Sposób przygotowania

Mąkę, cukry, sól i proszek do pieczenia dokładnie mieszamy razem, dodajemy posiekaną czekoladę i jagody i delikatnie mieszamy.

Jajka, kefir i ostudzone masło mieszamy dokładnie w drugiej miseczce.

Łączymy suche składniki z mokrymi i mieszamy ale niezbyt długo i dokładnie.

Formę do mufinek wykładamy papierowymi papilotkami.

Do papilotek nakładamy ciasto tak do 3/4 wysokości i wstawiamy do piekarnika na ok 20-25 minut nagrzanego do 180 C.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    choć jedną bym zjadła
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    Podałam przepis na 12 sztuk
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Uwielbiam takie muffinki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    pychota :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !