Sposób przygotowania

Umyj i pokrój na plasterki cielęcinę.Obierz i posiekaj cebulę.Razem z mięsem smaż w rondlu na rozgrzanym oleju.Po kilku minutach zalej szklanką wody.przypraw do smaku solą i pieprzem i duś pod przykryciem przez 45minut.Obraną marchewkę pokrój wzdłuż w pasy i pokrój na kilku centymetrowe słupki.Dodaj do mięsa.Pora pokrój w plasterki i również dodaj do mięsa.Pieczarki oczyść,umyj,pokrój w plasterki i wrzuć do zupy.Wlej bulion i wino.Gotuj 30minut.Na 10minut przed końcem gotowania dodaj umyty i posiekany estragon oraz bazylię.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !