Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z cielęciny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 1000 g
bulion 250 ml
białe wino 250 ml
cebula 1 szt
marchewki 4 szt
pory 2 szt
pieczarki 0.20 g
sól do smaku
olej do smażenia 0.5 szkl
bazylia 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z cielęciny

Umyj i pokrój na plasterki cielęcinę.Obierz i posiekaj cebulę.Razem z mięsem smaż w rondlu na rozgrzanym oleju.Po kilku minutach zalej szklanką wody.przypraw do smaku solą i pieprzem i duś pod przykryciem przez 45minut.Obraną marchewkę pokrój wzdłuż w pasy i pokrój na kilku centymetrowe słupki.Dodaj do mięsa.Pora pokrój w plasterki i również dodaj do mięsa.Pieczarki oczyść,umyj,pokrój w plasterki i wrzuć do zupy.Wlej bulion i wino.Gotuj 30minut.Na 10minut przed końcem gotowania dodaj umyty i posiekany estragon oraz bazylię.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak