Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki w sosie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa lub szynka 40-50 dkg
cebula 1 sztuka
kostki mięsne 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka ziemniaczana 1 łyżka
woda 2,5 szklanki
olej do smażenia
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki w sosie

Mięso pokroić w niewielkie plasterki, lekko rozbić tłuczkiem. Na patelni rozgrzać olej, zrumienić na nim mięso, oprószyć solą i pieprzem. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć, aż cebula się zeszkli. Wsypać przyprawę do wieprzowiny, dodać kostki mięsne i zalać 2 szklankami wody. Zagotować. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w 1/2 szklance zimnej wody, zagęścić nią sos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 17.12.2013 22:46
Bardzo smaczne mięsko na obiad.
Ada-Gaba 29.02.2012 06:56
uwielbiam
pacpaw 01.02.2012 19:42
bitkom nie odmawiam
ziutula
ziutula 28.01.2012 12:30
lubie takie miesko...
Weronika_eM 15.07.2011 22:52
wyglądają smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak