Sposób przygotowania

Mięso pokroić w niewielkie plasterki, lekko rozbić tłuczkiem. Na patelni rozgrzać olej, zrumienić na nim mięso, oprószyć solą i pieprzem. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć, aż cebula się zeszkli. Wsypać przyprawę do wieprzowiny, dodać kostki mięsne i zalać 2 szklankami wody. Zagotować. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w 1/2 szklance zimnej wody, zagęścić nią sos.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    wyglądają smakowicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubie takie miesko...
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    bitkom nie odmawiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    uwielbiam
  • 0
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Bardzo smaczne mięsko na obiad.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !