Sposób przygotowania

Mięso mielone mieszamy z drobno pokrojoną cebulką bułką tartą i jajkiem,doprawiamy do smaku i formujemy kulki wielkości jakiej chcemy.Obtaczamy je w mące i smażymy na dużym ogniu.Po usmażeniu przekładamy do garnka dodajemy liść laurowy i zalewamy rosołem tak by mięso było zakryte.Gotujemy na małym ogniu przez 20 min następnie dodajemy przecier pomidorowy i zagęszczamy wodą zmieszaną z mąką,gotujemy jeszcze chwilę do zgęstnienia i doprawiamy do smaku kucharkiem i pieprzem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    moje ulubione pulpeciki;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    tatiana2

    u mnie dzisiaj na obiad też takie pulpety :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !