Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki po węgiersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 2 szt
pieczarki 15 dag
jajko 2 szt
mąka 2,5 łyżki
sól
Na gulasz:
wieprzowina 50 dag
papryka czerwona 2 szt
cebula 2 szt
czosnek 3 ząbki
śmietana 12% pół szkl
pieprz, sól
pasta paprykowa 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat
olej
bulion pół szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Placki po węgiersku

Mięso pokroić w grubą kostkę a warzywa w średnie paski Mięso podsmaż na 3 łyżkach oleju Dodaj pokrojone warzywa i bulion duś ok 30 min Dodaj śmietanę wymieszaj z pastą paprykową i 1 łyżka mąki duś jeszcze ok 10 min Przypraw Obierz ziemniaki oraz 2 cebulę Pieczarki oczyść Przygotowane składniki drobno zetrzyj odciśnij sok Wbij jajka wsyp resztę mąki Wymieszaj Posól do smaku Z ciasta smaż duże placki Podawaj z gulaszem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 03.12.2012 17:47
napewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak