Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki kabaczkowo-cebulowe

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kabaczek 1/2 szt.
cebula biała 2 szt.
mąka kukurydziana 3 łyżki
mąka pszenna 3 łyżki
Bazylia suszona Prymat do smaku
sól do smaku
olej do smażenia
jaja 2 (osobno żółtka i białka)

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki kabaczkowo-cebulowe

Kabaczek i cebulę obrać, zetrzeć na grubych oczkach tarki. Dodać żółtka, mąkę pszenną i mąkę kukurydzianą. Wymieszać. Połączyć z pianą ubitą z białek. Przyprawić do smaku solą, czarnym pieprzem oraz bazylią. Smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia40 03.08.2011 14:38
Fajny pomysł!
pawel6 21.07.2011 10:39
Super smaczne!
MAR3STA 18.07.2011 23:11
mniam
Nina7 18.07.2011 20:49
Fajna odmiana od tradycyjnych placków ziemniaczanych:)
Misiek1 17.07.2011 17:44
Super placuszki!
halinka1011 15.07.2011 15:55
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak