Sposób przygotowania

Ser biały mielimy i mieszamy z żółtkami i cukrem. Przebrane maliny polewamy koniakiem i delikatnie mieszamy. Ubijamy na sztywno białka z solą i łączymy je z serem. Odstawiamy na kilka minut. Miękkie masło mieszamy z rozkruszonymi herbatnikami i z uzyskanym sosem z malin. Wykładamy mieszaniną herbatników tortownicę, posmarowaną wcześniej masłem i dociskamy. Wylewamy na herbatniki połowę masy serowej, wykładamy maliny i zalewamy je resztą sera. Pieczemy w 180st C, przez 60-70 min. Podajemy po wystudzeniu, ozdobione świeżymi malinami i np cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    Ale fajne połączenie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !