Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z malinami i koniakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 2 op
masło 1/2 kostki
jajko 6 szt
cukier 1 szklanka
maliny świeże 250 gram
koniak 50 ml
sól szczypta
ser biały 1 i 1/2 (tłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z malinami i koniakiem

Ser biały mielimy i mieszamy z żółtkami i cukrem. Przebrane maliny polewamy koniakiem i delikatnie mieszamy. Ubijamy na sztywno białka z solą i łączymy je z serem. Odstawiamy na kilka minut. Miękkie masło mieszamy z rozkruszonymi herbatnikami i z uzyskanym sosem z malin. Wykładamy mieszaniną herbatników tortownicę, posmarowaną wcześniej masłem i dociskamy. Wylewamy na herbatniki połowę masy serowej, wykładamy maliny i zalewamy je resztą sera. Pieczemy w 180st C, przez 60-70 min. Podajemy po wystudzeniu, ozdobione świeżymi malinami i np cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 05.04.2012 20:57
pycha
IrenaM 12.03.2012 22:24
Ale fajne połączenie
iknbozka 03.12.2011 19:21
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak