Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Letnia zapiekanka Joanny

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 2 szt
cukinia 1 szt
szczypiorek
łopatka bez kości 300 gram
ser 100 gram
przecier pomidorowy 100 gram
woda 1 szk
Kucharek 1 łyżeczka
ryż 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Letnia zapiekanka Joanny

paprykę czerwoną i zielona kroimy w kostkę cukinie obieramy i tez kroimy w kostkę szczypiorek kroimy drobno .Mielone podsmażamy na patelni jakieś 10 minut dodajemy paprykę cukinie i szczypiorek i dalej smażymy jakieś 10 minut . Następnie przecier mieszamy z woda i Kucharkiem do smaku zalewamy nią nasze składniki na patelni dusimy jakieś 15 minut potem wszystko przelewamy do naczynia żaroodpornego i posypujemy startym serem i wkładamy do pieca na 20 minut zapiekamy w 180 stopniach podajemy z ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzencia2007 29.07.2013 10:13
prosty przepis na extra zapiekanke
Anna133 22.08.2011 10:05
ciekawe
SmakolykiJoanny 15.07.2011 08:58
Tak bardzo smaczna i nie natrudzisz sie przy niej
pawel6 15.07.2011 08:47
Oj ... Bardzo smaczna zapiekanka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak