Przepis i sposób przygotowania na: Naleśnikowe rożki z warzywami Eli
1 młoda cukinia
1/2 małego kalafiora
1/2 małego brokuła
1 mała papryka czerwona
1 marchewka
15 dkg żółtej fasolki szparagowej
1/2 pęczka botwinki
1 kalarepka z liśćmi
sól
pieprz
czosnek granulowany
1 opakowanie sera Patros
4 łyżki oleju do smażenia
4 łyżki masła do smażenia
20 dkg sera żółtego
Z jajek,piwa,wody,oleju i mąki zrobić ciasto i na suchej patelni usmażyć naleśniki.Wszystkie warzywa umyć.Kalafior i brokół podzielić na różyczki.Z cukini odciąć końcówki o pokroić na ćwierć plastry.Paprykę oczyścić z pestek,szypółki i pokroić w słupki.Marchewkę,kalarepkę,buraczki z botwinki obrać i pokroić w większą kostkę.Liście botwinki i kalarepki poszatkować.Z fasolki odciąć końcówki i pokroić w słupki.Wszystkie warzywa oprócz papryki i liści gotować na parze około10-15 minut.W głebokiej dużej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i 3 łyżki masła,obsmażyć warzywa dodając paprykę,liście i przetudzić.Do warzyw dodać kosteczki sera Patros,sól,pieprz,czosnek granulowany i wymieszać.Naczynie żaroodporne wysmarować pozostałym masłem.Ser zólty zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Z naleśników zwijać rożki,napełniać warzywami z kosteczkami sera i układać w naczyniu żaroodpornym.Po wierzchu posmarować rożki pozostałym olejem i posypać serem żółtym.Zapiekać rożki aż ser się lekko zrumieni w temperaturze 200 stopni C.Smacznego!