Sposób przygotowania

Pozostałe składniki:

4 banany
500 ml śmietany kremówki 30 %
3 śmietan-fixy
4 łyżki cukru pudru
1 tabliczka czekolady gorzkiej-100 g
margaryna do tortownicy
bułka tarta do tortownicy

Mąkę,proszek do pieczenia i kakao przesiać przez sitko.Czekoladę włożyć do zamrażalnika.Białka ubić na sztywną pianę z cukrem,dodać żółtka i wymieszać.Do piany dodać przesiane składniki i delikatnie wymieszać.Tortownicę (28 cm) wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą.Ciasto przelać do tortownicy,piec 20 minut w tamperaturze 180 stopni i wystudzić.Z biszkoptu zciąć wierzch i wydrążyć środek,zostawiając 2 cm ściankę i dno.Wydrążony biszkopt pokruszyć.Wyjąć czekoladę z zamrażalnika i posiekać.Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śmietan-fixami.Do śmietany dodać posiekaną czekoladę i delikatnie wymieszać.Na dno biszkoptu ułożyć pokrojone w plastry banany i nałożyć śmietanę,formując kopiec.Całość posypać pokruszonym biszkoptem.Smacznego!

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Uwielbiam ten deser!
  • 1
    original
    Opublikowano

    agogo2

    polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    agogo2

    polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    słyszalam o tym ciescie, muszę go wyprobować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniiaaammm
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    Super ten kopiec!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    smakowity
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Justyna94

    Super wygląda!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Justyna94

    Super wygląda!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !